A Regionális Gazdaságfejlesztési Támogatási Program szerinti támogatások szabályairól szóló 46/2021. (XII. 22.) KKM rendelet szerinti beruházási koncepciók befogadását 2022. július 1. 0 órától felfüggesztjük.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat közreműködésével a magyar vállalatok határon átnyúló terjeszkedését, regionális vállalattá válását támogató programot indított. A támogathatóság feltételeit a Regionális Gazdaságfejlesztési Támogatási Program

szerinti támogatások szabályairól szóló 46/2021. (XII. 22.) KKM rendelet szabályozza.

A Regionális Gazdaságfejlesztési Támogatási Program részben a Külpiaci Növekedési Támogatási Program helyébe lép, amennyiben a Külpiaci Növekedési Támogatási Program szerinti támogatások szabályairól szóló 31/2021. (VIII. 31.) KKM rendelet alapján korábban a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat illetékességébe tartozó, a határon túli gazdaságfejlesztési stratégák által érintett területekre irányuló beruházások támogatását szabályozza. A Külpiaci Növekedési Támogatási Program végrehajtási szabályai ezzel párhuzamosan módosultak, a módosításokat a Külpiaci Növekedési Támogatási Program szerinti támogatások szabályairól szóló 31/2021. (VIII. 31.) KKM rendelet módosításáról szóló 47/2021. (XII. 22.) KKM rendelet összegzi.

A Regionális Gazdaságfejlesztési Támogatási Programra továbbra is beruházási koncepcióval lehet jelentkezni, melyet excel formátumban, valamint szkennelve, cégszerű aláírással ellátva elektronikus úton kell benyújtani az rgtp@ced.hu címre. Az adatlap mintája a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat honlapjáról letölthető.

A beruházási koncepciót a CED értékeli, amely alapján a külgazdasági és külügyminiszter dönt annak támogatásáról. A koncepció támogatása esetén, a HEPA/CED együttműködési megállapodást köt a beruházóval, melyet követő konzultációs eljárás eredményeként a beruházónak legfeljebb hat hónapos határidőn belül be kell nyújtania a részletes támogatási kérelmét. A támogatási kérelem elfogadása esetén a külgazdasági és külügyminiszter meghatározza a támogatás összegét, ezt követően kerülhet sor a támogatási szerződés megkötésére.

Támogatható területek listája országonként 

Mindenkinek eredményes munkát kívánunk!Az RGTP pályázatok nyerteseit az alábbi linken tekintheti meg:

Nyertesek listája