Második évadához érkezett a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. vállalkozásfejlesztési programja, a Rohonczy Gedeon Mentorprogram. A felvidéki élelmiszeripari vállalkozások körében meghirdetett, kétéves időtartamú ingyenes mentorprogramba összesen 7 vállalkozás nyert felvételt.

Második alkalommal hirdette meg ingyenes edukációs pályázatát, a Rohonczy Gedeon Mentorprogramot a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. A felvidéki élelmiszeripari vállalkozások körében kiírt vállalkozásfejlesztési program célja, hogy a részt vevő kisvállalkozások olyan komplex, elsősorban kereskedelmi ismeretekhez jussanak, amelyek elősegíthetik versenyképességük növelését, a nemzetközi piacokon való megjelenésüket.

A kétéves programban egy tizenegy fős – a saját szakterületükön már bizonyított és nemzetközileg is jegyzett – mentorgárda segíti a kiválasztott vállalkozások fejlődését, sikeres márkaépítését, termék- és arculatfejlesztését, vagy éppen üzleti stratégiájuk kialakítását.


A nyertes pályázók termékei között megtalálható a méz, dió, csokoládé, chili és különféle zöldségek, valamint ezúttal két étterem is kiválasztásra került a programba.


Első állomás: Gombaszög

Bár a mentorprogram még csak most indult, azonban máris bemutatkozhatnak a vállalkozások a Gombaszögi Nyári Tábor kísérőrendezvényeként megrendezésre kerülő Rohonczy Gasztrofesztiválon. A tematikus program keretében termékbemutatók, kóstoltatások, illetve egy szakmai kerekasztal-beszélgetés révén mutatkozhatnak be a mentoráltak.


A Rohonczy Mentorprogram résztvevői az idei évben még biztosan bemutatkoznak Magyarországon a SVÉT 14.0 Tatán, valamint a dunaszerdahelyi Felvidéki Vállakozói Expo-n.