Elindult a HULEX, a CED ingyenes online jogtára

Ingyenes jogi adatbázist hozott létre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. A weboldalon, illetve applikáción keresztül elérhető HULEX-jogtár hozzáférést biztosít a regisztrált felhasználóknak a CED által lefedett országok teljes joganyagának hiteles magyar nyelvű fordításához, ezzel is segítve az eredményes külpiacra lépést.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium intézményeként a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. dedikált feladata a magyar cégek közép-európai piacokra irányuló külkereskedelmi folyamatainak széles körű szakmai támogatása, valamint az ehhez szükséges feltétel- és eszközrendszer megteremtése.

Mindezekre tekintettel hozta létre a CED a hazai és határon túli magyar vállalkozások számára az ingyenes HULEX jogtárat, amelynek célja a regisztrált vállalkozások számára magyar nyelven összegezni és rendszerezni a környező országok teljes – polgári és büntetőtörvénykönyvének – hatályos joganyagát.

A weboldalon, illetve applikáción – iOS és Android rendszeren – keresztül elérhető jogtárat a CED oktatóvideó, illetve különböző szűrési, célzott keresési, illetve a joganyagok letölthető, nyomtatási formába történő exportálásának lehetőségével tette felhasználóbaráttá.

„A sikeres külpiacra lépés egyik alapvető feltétele a célországok jogi környezetének, sajátosságainak ismerete. Mindez azonban jelentős időbeli és anyagi ráfordítással jár, éppen ezért döntöttünk az ingyenes, felhasználóbarát HULEX-jogtár kialakítása mellett. Meggyőződésem, hogy a platform, vagy az applikáció használatával partnereink valamennyi, a kereskedelmi folyamatok során felmerülő jogi kérdésre választ találnak” – fogalmazott Csík László, a CED ügyvezetője.

A HULEX-jogtár első körben Románia teljes joganyagát tartalmazza, majd a tervek szerint valamennyi, a CED által lefedett ország jogi hátterével bővül.

Regisztráció: HULEX-jogtár