Hiánypótló szakmai kezdeményezés a Kárpát-medence magyar vállalkozói ökoszisztéma fejlesztéséért

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. a St. Georgius Manager Club közreműködésével, első alkalommal, ám hagyományteremtő jelleggel megszervezi az I. Kárpát-medencei Vállalkozói Konferencia elnevezésű szakmai rendezvényét. Az esemény közel 300 vállalkozó, cégvezető, valamint a meghívott szakmai szervezetek képviselői részvételével zajlik.

Első alkalommal, ám hagyományteremtő jelleggel szervezi meg a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a St. Georgius Manager Club az I. Kárpát-medencei Vállalkozói Konferencia elnevezésű rendezvényét. A célzott üzleti tárgyalásokkal és tematikus szakmai előadásokkal egybekötött eseményen közel 300 fő – cégvezető, vállalkozó, állami és szakmai szervezetek képviselői – részvételével zajlik, akik Erdélyből, Vajdaságból, Felvidékről, illetve Magyarországról érkeztek.

A szervezők az esemény iparági fókuszait úgy határozták meg, hogy a régió valamennyi sikerágazata képviselve legyen, így a meghívottak jelentős része a mezőgazdaság és élelmiszeripar, a gépipar, a könnyűipar, illetve az építőipar területén tevékenykednek.

A résztvevők a rendezvényen naprakész piaci és gazdasági információkhoz juthatnak a romániai piacra lépésük elősegítése érdekében, megismerhetik a régió befektetési sajátosságait, az exportfolyamatok során felmerülő kihívásokat, mindamellett, hogy már sikeres exportőrök osztják meg velük tapasztalataikat, jó gyakorlataikat.

,,Az I. Kárpát-medencei Vállalkozói Konferencia megszervezésének célja, hogy lehetőséget teremtsünk a helyi, és az anyaországi, de akár a felvidéki vagy éppen a vajdasági magyar cégek közti közvetlen kapcsolatfelvételre, amely elősegítheti a Kárpát-medence magyar vállalkozói ökoszisztémájának dinamikus fejlődését. A magas résztvevői szám pedig kiválóan mutatja, hogy jelentős igény mutatkozik az ilyen irányú szakmai összefogásokra, konferenciákra” - fogalmazott Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A szakmai előadásokat követően a résztvevőknek lehetőségük nyílik célzott üzleti tárgyalásokon, cégre szabott tanácsadáson, illetve céglátogatásokon való részvételre is.

„Meggyőződésem, hogy a régiónk gazdasági ereje a kis- és középvállalkozások versenyképességében is rejlik. Ezért kiemelt célja szervezetünknek a helyi cégek szakmai támogatása, fejlesztése, amelyhez kiváló platformot biztosít az I. Kárpát-medencei Vállalkozói Konferencia. Bízunk benne, hogy számos sikertörténetet könyvelhetnek el a részt vevő vállalkozások a rendezvénynek köszönhetően" - mondta Szathmáry Zsolt, a társszervező St. Georgius Manager Club elnöke.