MAGYARORSZÁG DÍSZVENDÉGI RÉSZVÉTELÉVEL INDUL A 89. ÚJVIDÉKI NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI VÁSÁR

Immáron 89. alkalommal szervezik meg a régió egyik legjelentősebb agrár szakrendezvényeként számon tartott Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt, amelynek az idei évben Magyarország a partnerországa. A vásárt minden évben kiemelt figyelem övezi, évről-évre több száz kiállító mutatkozik be a kilátogató több tízezer szakmai érdeklődő előtt, így kiemelt diplomáciai és gazdasági jelentőséggel bír a partnerországi státusz.

A magyar megjelenés három helyszínen, összesen több mint 1200 négyzetméter alapterületen kerül megvalósításra. A fő, mintegy 300 négyzetméteres kollektív nemzeti standon az érdeklődők megismerhetik Magyarország páratlan gazdasági, szellemi, kulturális, valamint turisztikai és gasztronómiai értékeit – többek között a standon megvalósuló kísérőrendezvények, kulturális előadások, bor- és hagyományos magyar ételek kóstoltatása révén.

Emellett további kettő, a rendezvényen kiállítóként bemutatkozó 35 exportképes magyar vállalatnak helyet adó, kül- és beltéri helyszín is kialakításra került. A részt vevő magyar vállalkozásoknak így lehetőségük nyílik széles szakmai körben bemutatni termék- és szolgáltatási portfóliójukat, megismerni az iparági aktualitásokat, valamint bővíteni regionális kapcsolatrendszerüket.

Mindezt elősegítendő a CED a vásár keretében B2B tárgyalásokkal egybekötött szakmai fórumot is szervez, amelyre a magyar résztvevők profiljához és igényeihez illeszkedő szerb viszonteladókat, disztribútorokat kerültek meghívásra, így biztosítva azt, hogy a magyar cégek megtalálják azokat a területek, ahol hosszú távú és sikeres együttműködéseket prognosztizálhatnak.

Számos kulturális programelemmel is várják az érdeklődőket

Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár ideje alatt számos kulturális programelem is színesíti a magyar megjelenést. Többek között egy állandó fotókiállítás – a Magyar Fotóművészek Világszövetségének közreműködésével -, népzene és néptánc előadások, táncszínházi produkció élőzenével a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégszereplésével, vagy éppen magyar bor- és gasztronómiai különlegességeket bemutató kóstoltatás várja a kilátogatókat.

„A díszvendégi státusz révén lehetőségünk van Magyarország gazdasági eredményei mellett századokon átívelő hagyományait és kulturális örökségeit is bemutatni, turisztikai attrakciót népszerűsíteni. Így tehát egy komplex iparági kitekintést adunk, amely számos területen vetítheti előre az együttműködések dinamizálását Magyarország és Szerbia között” – mondta el Csík László, a magyar részvételt szervező és koordináló CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.