REKORDSZÁMÚ MAGYAR VÁLLALKOZÁS MUTATKOZIK BE AZ AGROMALIM SZAKKIÁLLÍTÁSON A CED KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL

Rekordszámú, összesen huszonkét magyarországi partnerének biztosít bemutatkozási lehetőséget a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. az immáron 30. alkalommal megvalósuló AGROMALIM agrár- és élelmiszeripari szakkiállításon. A CED továbbá két kísérőrendezvény megszervezésével segíti elő a magyar cégek hatékony és eredményes külpiacra lépését.

Románia a tavalyi évben hazánk negyedik legfontosabb export célpiaca volt, a magyar kivitel meghaladta az 5,3 milliárd eurót, mindamellett, hogy a mezőgazdasági eredetű termékeink exportjának mintegy 11 százaléka irányult a román piacra.

Mindezekre tekintettel, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. kiemelt figyelmet fordít a meghatározó agráripari vállalkozások hatékony és fókuszált külpiaci pozícionálására. Ennek jegyében a CED az idei évben rekordszámú, összesen 22 magyarországi partnerének biztosít részvételi lehetőséget a nyugat-romániai régió legjelentősebb, nemzetközileg meghatározó mezőgazdasági fókuszú szakrendezvényén, az AGROMALIM-on.

A kollektív – kül- és beltéri kiállítói térrel is rendelkező – nemzeti standon a bemutatkozó magyar vállalkozások termékportfóliója az agráripar szinte valamennyi szegmensét lefedik, így bemutatásra kerülnek többek között kiváló minőségű magyar borok és egyéb prémium kategóriás élelmiszerek, mezőgazdasági kisgépek, takarmányok, különböző speciális mérőműszerek, valamint talajművelő munkagépek is.

„Az AGROMALIM már a tavalyi évben is az egyik legsikeresebb kiállítások közé tartozott, hiszen partnereink több mint 110 millió forint értékű sikeres ügyletet realizáltak a részvételnek köszönhetően, valamint számos olyan hosszú távú együttműködést alakítottak ki, amelyek a jövőben újabb exportsikereket eredményezhetnek. Célunk, hogy az idei évben, a hangsúlyosabb szerepvállalásnak köszönhetően, még komolyabb ügyletértéket könyvelhessenek el partnereink” – fogalmazott Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Kísérőrendezvények az eredményes piacra lépésért

Az esemény keretében, a CED aradi regionális képviselete és az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete társszervezésében XX. Magyar–Magyar Gazdatalálkozó címen B2B tárgyalásokkal egybekötött szakmai fórum kerül megrendezésre.

A CED ezen túlmenően, az Aradi Kereskedelmi Kamara közreműködésével célzott üzletember találkozót is szervez az AGROMALIM-on résztvevő partnerei számára. Az esemény keretében a magyar cégeknek lehetőségük nyílik regionális kapcsolatrendszerük kiszélesítésére, konkrét tárgyalások megvalósítására, valamint helyszíni üzletkötésekre is egyaránt.