TIZENHÁROM MAGYAR VÁLLALKOZÁS MUTATKOZIK BE AZ 57. AGRA NEMZETKÖZI SZAKKIÁLLÍTÁSON

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. összesen tizenhárom magyarországi partnerének biztosít bemutatkozási lehetőséget Szlovénia, és egyben a régió meghatározó mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán, az immáron 57. alkalommal megvalósuló AGRA-n. Az eseményhez kapcsolódóan, az ágazati aktualitások, illetve a termelési és technológiai újítások megismerése, valamint a helyi iparági szereplőkkel történő közvetlen kapcsolatfelvétel elősegítése céljából a CED Intelligens megoldások az agráriumban címen szakmai fórumot szervez.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. a korábbi évekhez hasonlóan, az idei évben is részvételi lehetőséget biztosít partnerei számára a szlovéniai Gornja Radgona városában megvalósuló 57. AGRA szakkiállításon. A mezőgazdaságra és élelmiszeriparra fókuszáló rendezvény idei tematikájának fő alappillérei az iparágat érintő technológiai fejlesztések, illetve innovatív megoldások.

A CED közreműködésével a kollektív nemzeti standon részt vevő összesen tizenhárom magyar cég többek között speciális méhészeti-, illetve dohányipari termékeket és eszközöket, magtisztító- és gyümölcsfeldolgozó technológiákat, valamint különböző prémium kategóriás porcelán termékeket mutat be a kilátogató szakmai érdeklődőknek, potenciális üzletfeleknek.

„A szlovén piacra irányuló magyar export 2010 óta több mint 380 millió euróval nőtt, a tavalyi évben meghaladva az 1,14 milliárd eurót. E dinamikusan bővülő tendencia egyértelmű fokmérője, hogy a szlovén fogyasztók nyitottak a magas hozzáadott értéket képviselő magyar termékek és szolgáltatások iránt. Bízunk benne, hogy az AGRA keretében partnereink olyan sikeres együttműködéseket, partnerkapcsolatokat alakítanak ki, amelyek hozzájárulnak a magyar exportmutatók további bővüléséhez” – fogalmazott Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A CED az AGRA szakkiállítás keretében Intelligens megoldások az agráriumban címen szakmai fórumot szervez, melynek célja az ágazati aktualitások, illetve a termelési és technológiai újítások elsajátítása, valamint a helyi iparági szereplőkkel történő közvetlen kapcsolatfelvétel elősegítése. Ezen túlmenően a résztvevők sikeres exportőrök és cégvezetők előadásai során sajátíthatják el az eredményes külpiacra lépéshez szükséges szakmai tudást.

Nemzetközi kapcsolatépítés

A szakmai fórumot követően, a CED partnerei számára lehetőség nyílik a Maribori Fejlesztési Ügynökség szervezésében megvalósuló üzletember találkozón való részvételre. A kísérőrendezvényen a helyi, és regionális iparági szereplők mellett többek között Vietnámból, Bulgáriából, Angolából, illetve Algériából érkező cégvezetőkkel, vállalkozókkal folytathatnak személyes üzleti tárgyalásokat.

„A kísérőrendezvénynek köszönhetően partnereinknek a fogyasztói trendek megismerése, illetve a regionális versenytársak feltérképezése mellett lehetőségük nyílik az iparág számos balkáni, észak- és dél-afrikai, illetve több nyugat-európai vállalkozójával, cégvezetőjével, illetve disztribútorával való közvetlen kapcsolatfelvételre” – fűzte hozzá az ügyvezető.