TIZENKÉT MAGYAR VÁLLALKOZÁS RÉSZVÉTELÉVEL INDUL AZ AGRA NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI VÁSÁR

Az 59. AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari vásárral hivatalosan is kezdetét veszi a meghatározó szlovén rendezvények kiállítási szezonja. A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével összesen tizenkét magyar vállalkozás mutatkozik be Szlovénia, és egyben a régió kiemelt mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán.

A kollektív nemzeti standon bemutatkozó cégek a mezőgazdaság és élelmiszeripar számos szegmensét lefedik, így reprezentálásra kerülnek egyebek mellett hántoló- és magtisztító gépek, speciális talajlazító eszközök, mezőgazdasági pótkocsik, valamint fagylaltgépek, méhészeti eszközök,

„Az AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari vásárt minden évben nagy érdeklődés övezi a magyar cégek körében, hiszen partnereink jellemzően több százezer eurónyi közvetlen, vagy közvetett ügyletet könyvelnek el a kiállítási részvételnek köszönhetően. Az idei évben pedig még hangsúlyosabb jelenléttel, és még több kiegészítő rendezvénnyel készülünk. A tavalyi év a partnereink számára is komoly kihívást jelentett, bízom benne, hogy az AGRA révén olyan üzleti együttműködéseket alakítanak ki, amelyek előrevetítik gazdasági megerősödésüket, versenyképességük fokozását” – mondta el a kiállítás kapcsán Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A bemutatkozó magyar cégek eredményes kapcsolatépítését elősegítendő a CED társszervezésében – a kiállítás kísérő eseményeként – szakmai fórumra és B2B találkozókra is sor kerül. A szakmai fórum témája a Magyarországon megrendezésre kerülő Vadászati és Természeti Világkiállítás mellett a fenntartható vadgazdálkodás, illetve az ehhez kapcsolódó együttműködések feltérképezése.

A CED és a Podravje-Maribor Regionális Fejlesztési Ügynökség közös szervezésében megvalósuló Innováció és digitalizáció az agrár-élelmiszeripari ágazatban B2B tárgyalásokkal egybekötött online fórum keretében pedig célzott tárgyalásokra, konkrét üzletkötésekre nyílik lehetősége a részt vevő magyar cégeknek.