Videók

Az összes videó egy helyen

Sohajda Júlia

Startup és kkv – mit tanulhatnak egymástól?

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Megkérdőjelezhetetlen, hogy a startupok mára a nemzetközi üzleti élet megkerülhetetlen szereplőivé, és sokszor formálóivá váltak. De hogy mitől ilyen sikeresek, és melyek azok a területek, ahol a kkv szektor tanulhatna tőlük – humánerőforrás, stratégiai tervezés, brandépítés - az a következő CEDukáció oktatóvideóból kiderül.


Innovációból spinoff

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Probléma, ötlet, megoldás. Ez a három alapvető ismérve egy startupnak. De vajon egy már működő kkv esetében mikor beszélhetünk ismét induló vállalkozásról, és mely szempontokat kell figyelembe vennünk, ha egy innovatív ötlet révén startuppá válna vállalkozásunk – többek között ezeket vizsgálja Sohajda Júlia mentorunk a következő videóban.


Mi következik a spinoff után?

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Az előző videóban a spinoff kérdéskörét és lehetőséget jártuk körbe, most pedig az ezt követő lépéseket veszi sorba mentorunk, olyan főbb témaköröket érintve, mint az értékesítés, árazás, piackutatás, vagy éppen a célközönség meghatározása.


Málnay Barnabás

Tudatos növekedés a kezdeti szakaszban

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Egy vállalkozás életének – akár startup, akár hagyományos vállalkozás – első szakaszában az egyik legfontosabb tényező a folyamatos és minimális anyagi ráfordítással elérhető növekedés, vagyis a „growth hacking”. A következő videóban betekintést nyerhetünk ennek módszertanába, lehetőségeibe, metrikájának elemzésébe – mindezt olyan cégek példáján keresztül, mint például a McDonald’s vagy éppen a GoPro.


A kockázati tőke – honnan, hogyan?

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Cégünk indulásakor az egyik kardinális kérdés maga a finanszírozás. Mára számos lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy forráshoz jusson projektünk: banki hitelek, pályázatok, vagy éppen a kockázati tőke. Málnay Barnabás üzletfejlesztési tanácsadó az utóbbi lehetőségeit, logikáját, módszertanát, valamint különböző fajtáit ismerteti a következő oktatóvideóban.


Tőkebevonás folyamata – mit keres a befektető?

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A kockázati tőkebefektetők alapvetően három tényező alapján döntenek: a termék, a piac, és a maga a csapat. Azonban tőkebevonás során számos egyéb tényező is szerepet játszik, amíg eljutunk a szerződés aláírásig. Ezek fontosságát és lépéseit mutatja be következő videónk, olyan elemeket érintve, mint például az elevator pitch, a one pager, vagy éppen a profi prezentáció.


Ötletből megoldás

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Egy jó ötlet lehet egy induló vállalkozás alapja, de önmagában nem elég a sikerhez. Éppen ilyen fontos, hogy felmérjük, valós problémára kínálunk-e megoldást, van-e piaca, tudjuk-e alakítani az aktuális fogyasztói trendekhez? Többek között ezekre a kérdésekre, és ezek módszertanára is választ kaphatunk Málnay Barnabástól, a CEDukáció üzletfejlesztési tanácsadójától.


Dibusz Éva

A helyes beszédtechnika fontossága

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A jó megszólalás – akár előadásról, akár megbeszélésről, akár tárgyalásról legyen szó – ismérve túlmutat a jó megjelenésen és a felkészültségen, legalább ekkora szerepe van a helyes beszéd- és légzéstechnikának, amelyek fontosságát és lehetőségeit mutatja be a CEDukáció oktatóvideója.


Artikuláció és összhang

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Dibusz Éva beszédtrénerünk a következő oktatóvideóban az artikuláció fontosságára hívja fel a figyelmet, bemutatva egyúttal számos olyan praktikát és gyakorlatot, amelyeket felhasználva bárki elsajátíthatja a helyes hangképzés technikáját, így válva magabiztos megszólalóvá.


A tagolás technikája

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A megfelelő beszédtechnikai elemek helyes használata – példának okáért a hangsúly, szünet, vagy éppen a tempó – elengedhetetlenek ahhoz, hogy felszólalásunk üzenete ne csak eljusson a hallgatóság felé, de közvetítse és megértesse annak lényegét is. Dibusz Éva következő oktatóvideójában ezekre mutat rá, konkrét példákkal szemléltetve ezek fontosságát.


Pomázi Gyula

A szellemi tulajdonjog – és minden, ami mögötte van

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Egy vállalkozás értékét döntő többségben az immateriális javak határozzák meg, amelyek közül – a digitalizáció térhódításával – egyre nagyobb jelentőséggel bírnak cégünk szellemi tulajdonhoz kötő jogai, mint például védjegyoltalom, formatervezési minta oltalom, vagy éppen szabadalom. Ezek világát és sajátosságait mutatja be mentorunk Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke.


Magabiztosan a szellemi tulajdonjog világában

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Mára az üzleti életben nem csak az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy jól és jó terméket, szolgáltatást értékesítsük, hanem az is, hogy megfelelő módon védjük és érvényesítsük e termékünk jogait. A CEDukáció oktatóvideójában minden kérdésedre választ kaphatsz, így Te is magabiztosan mozoghatsz a szellemi tulajdonjog elsőre talán komplikáltnak tűnő világában.


Hild Imre

Sikeresen a nemzetközi piacokon

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Hild Imre mentorunk szerint „a nemzetközi piacra lépni olyan, mintha újrakezdené az ember”. Ahogyan egy újrakezdés, úgy a nemzetközi piacokon való sikeres megjelenés is számos összetevő eredménye – legyen szó termékpozícionálásról, networkingről, vagy éppen az online tér hatékony kihasználásáról. Egyebek mellett ezeket is érinti mentorunk a videójában.


Miért és hogyan érdemes megjelenni a nemzetközi piacokon?

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Számos oka van a nemzetközi piacra lépésnek, gondoljunk akár csak a cégünk értékének megsokszorozódására, vagy a bevételnövekedésre. Azonban a hosszú távú és sikeres külpiaci jelenléthez nélkülözhetetlen a stabil alapok kialakítása. Arra pedig Hild Imre adja meg a választ ebben videóban, hogy pontosan mire kell figyelni és mik jelenhetik a stabil alapot a célpiacokon.


Minden, amit a nemzetközi networkingről tudnod kell!

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A sikeres külpiacra lépés és az állandó jelenlét megteremtésének egyik legfontosabb pillére a hatékony networking és a tudatos üzleti kapcsolatrendszer kiépítése. Mindezekhez pedig elengedhetetlen a reciprocitás, a gyorsagás, precizitás – vallja mentorunk, Hild Imre, aki saját tapasztalatain és konkrét példákon keresztül mutatja be, mi a kulcsa a networkingnek a hazai és a globális piacokon egyaránt.


Az eredményes piackutatás módszertana

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A külpiaci megjelenés első lépése minden esetben a piackutatás, hiszen ez alapján tudod meghatározni, hogy a terméked, szolgáltatásod összhangban van-e a célpiac igényeivel, fel tudod mérni a konkurens vállalkozásokat, azok technológiáját. A piackutatás egy szerteágazó, több tényezőből és szereplőből álló folyamat, és ennek hatékony módszertanát ismerheted meg most a CEDukáció oktatóvideójából.


Fedezd fel az online piacterek világát!

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Mára az online piacterek és kereskedelmi platformok az üzleti élet megkerülhetetlen tényezőivé váltak, hiszen mind a vásárlók, mind pedig a gyártók és forgalmazók számára is megkönnyíti a folyamatokat, mindamellett, hogy tértől és időtől függetlenül képes összekötni a keresletet a kínálattal. Hild Imre mentorunk következő videója az online piacterek és kereskedelmi platformok világába kalauzol el bennünket.


Kovács Zsófia és Hernyák Tamás

Hatékony generációváltás egy családi vállalkozás életében

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Átvennéd a családi vállalkozást? Elérkezett az idő a generációváltásra? Ha igen a válasz, nézd meg a CEDukáció következő oktatóvideóját, ahol a mentoraink saját történetükön keresztül mutatják be, hogyan lehet hatékonyan és a vállalkozás érdekeit szem előtt tartva véghez vinni a folyamatokat, mindezt a hagyományokra építve, azonban a jövőbe tekintve.


dr. Vinnai Balázs

Digitalizáció és technológia – hogyan változtatják meg a világot?

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

„Egy vállalkozás életében az egyetlen biztos dolog a változás” – vallja mentorunk dr. Vinnai Balázs nemzetközi üzletember, aki e változást, illetve ennek pozitív hozadékait mutatja be az üzleti életből átemelt példáin keresztül – mindezt a digitalizáció és a technológiai fejlődés aspektusából.


Kőszegi András

Tűnj ki a versenytársak közül

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A márka egy érzelmi kérdés. Az érzelmeink és az önkifejezésünk egyik legegyszerűbb módja. Amikor márkákat választunk, akkor tulajdonképpen azonosulunk valamivel.


Értékteremtés, a hatékony márkaépítés első lépcsőfoka

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A márkateremtés az értékteremtéssel kezdődik, az erős márka felépítése pedig hosszú távú, szisztematikus munka eredménye. Ez a munka mindenképpen megtérülő befektetés, hiszen a fogyasztók és az üzleti partnerek bizalma, elkötelezettsége a márka iránt mérhető gazdasági haszonnal jár.


Építsd tudatosan a személyes márkádat!

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Őszinteség, önismeret, és csak mindezek után jöhet maga a kommunikáció – vallja Kőszegi András, aki szerint üzleti vezetőként kiemelten fontos a megfelelő és erős személyes márka megteremtése, mert akkor tudjuk hitelesen és hatékonyan átadni üzleti víziónkat, nemcsak a beosztottaknak, de a vásárlóknak és üzletfeleknek egyaránt. 


Üzleti fenntarthatóság a gyakorlatban

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Kőszegi András következő oktató videója az üzleti fenntarthatóságot és annak fontosságát mutatja be, ugyanis ahogy előadónk fogalmaz: A fenntarthatóság az üzletpolitika elválaszthatatlan része, mert a vállalatunk felelős működtetése mára a sikeres márkaépítés legfontosabb tényezőjévé vált.  


Laczkó Balázs

Online marketingstratégia alappillérei

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A legjobb marketing eszköz is csak akkor működik azonban, ha a termék valós igényeket elégít ki, ehhez pedig jól kell ismernünk potenciális vevőinket. Mint előadónk is fogalmaz: „ha nem figyelünk az emberre, öngólt fogunk rúgni”. A fogyasztók megismerésében komoly segítséget jelentenek az internetes keresőmotorok, az online mérések, Laczkó Balázs egyebek között ezeket mutatja be.


Merre tart az online marketing világa?

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Merre tart az online marketing világa? Melyek a legújabb trendek, és ezek hogyan tudják befolyásolni a marketingstratégiák tervezését, megvalósítását? Ha ezekkel a témakörökkel már Te is találkoztál a vállalkozásod működése során, akkor nézd meg Laczkó Balázs legújabb oktató videóját, és találd meg a válaszokat minden kérdésedre!


Mitől lesz hatékony az online marketinged?

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A hatékony és a céged profiljához illő, eredményes marketingstratégiák és kampányok felépítésének legfőbb alapkövei többek között a célmeghatározás, a termékünk megfelelő kiválasztása - valós vágyakra, kihívásokra adjon választ – valamint a saját „buyer persona” meghatározása. Minősített google ads szakértőnk segítségével most lehetőséged nyílik mindezt a legprofibb módon megcsinálni.


Marketingstratégiák - jó gyakorlatok, követendő példák

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Saját vállalkozásai példáján keresztül vezeti be CEDukáció résztvevőit az online marketing stratégiák világába, kezdve a cégépítés kihívásaival. Kiemelve a tervezés, a termék ismeretének, a piac és a versenytársak figyelemmel kísérésének, vevőink megismerésének fontosságát, felhívja a figyelmet arra, hogy egy online marketing eszköz használata sohasem garancia a sikerre.


Bolya Imre

Karizmatikus szereplés mások előtt

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

A tananyag érinti többek között a hatékony bemutatkozást, a megfelelő üzenet meghatározását, az időkeretek figyelemmel követését, vagy éppen a nonverbális kommunikációs eszközök jelentőségét. Mindezt pedig hétköznapi példákkal bemutatva, így téve még fogyaszthatóbbá az elhangzottakat. 


Válj te is magabiztos online előadóvá!

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Bár számos hasonlóság megfigyelhető a személyes, illetve az online prezentáció között, azonban fontos megismerni azokat az apró eltéréseket, sajátosságokat, amelyeket megtanulva nem okoz többé kihívást egy figyelemfelkeltő, eredményes és természetesen üzleti sikerekkel kecsegtető online prezentáció megtartása.


Cégbemutató prezentáció tíz lépésben

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Tanuld meg összesen tíz lépés elsajátításával a tökéletes cégbemutató prezentáció felépítését és egy magabiztos előadásmóddal való párosítását annak érdekében, hogy megnyerd a közönséged figyelmét, ezáltal pedig a bizalmat a fogyasztóktól a céged, terméked iránt.


Kemény Dénes

Team management mesterfokon

Ingyenes (Bejelentkezés szükséges)

Csapat nélkül nincs vezető, ahogyan vezető nélkül sincs csapat. Kemény Dénes, háromszoros olimpiai bajnok mesteredző előadásában a jó vezető, a jó csapat, illetve e kettő közötti kölcsönhatás hátterét mutatja be személyes példákon keresztül. Szaktudás, alázat, bizalom – kulcsszavak a sikerhez, ám ha a győzelem éppen elmarad, egy jó csapattal együtt a padlóról is fel kell tudni állni, hiszen ahogy Kemény Dénes is mondja „…mindig egy csapat nyer, és mindig egy csapat veszít”.


CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

1027 Budapest, Kacsa u. 15-23. Residence Irodaház

Együttműködő partnereink