dr. Vinnai Balázs

Az egyik legsikeresebb hazai üzletember tizenévesen alapította első saját vállalkozását, az IND Groupot, amelyet erős, a teljes régióban tevékenykedő fintech középvállalattá fejlesztett fel és adta el a világ vezető pénzügyi szoftvercégének, a Finastrának. Alelnökként több mint öt éven át volt felelős a londoni székhelyű informatikai vállalkozás digitális stratégiájáért.

Az időközben az EY Entrepreneur of The Year díjával kitüntetett vállalkozó pénzügyi befektetőként tért vissza Magyarországra és a mesterséges intelligenciát alkalmazó banki szoftvereivel a hagyományos pénzintézetek digitális átállását elősegítő W.UP elnöke lett. A négy országban aktív Codecool programozóiskola társalapítója, 2020 óta pedig a legfontosabb magyarországi infokommunikációs cégeket tömörítő IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért elnöke.

Karrierjének kilencvenes évekbeli kezdete óta foglalkozik digitális pénzügyi és banki szoftverekkel, így közvetlen közelből követte végig az online pénzügyi szolgáltatások megjelenését és térhódítását. 2021-ben a frissen megalakul Magyar Bankholding felismerte páratlan tudását és elnöki főtanácsadónak kérte fel, hogy a három hazai pénzintézet összeolvadásának digitális vonatkozásait felügyelje, tanácsaival segítse elő.

0

1 videó

  • Digitalizáció és technológia – hogyan változtatják meg a világot?

Inspirációk

Digitalizáció és vállalkozás kéz a kézben

Videók

Képezd magad egyszerűen, kényelmesen!

CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

1027 Budapest, Kacsa u. 15-23. Residence Irodaház

Együttműködő partnereink