Kovács Zsófia és Hernyák Tamás

Kovács Zsófia társtulajdonos, őstermelő, kistermelő-Tekeresvölgyi Családi Birtok

Családi birtokunk ötlete 2008-ban fogalmazódott meg szüleim által. Az ehhez jelenleg is tartozó terület és épület már korábban rendelkezésünkre állt, a lovassporttal kapcsolatos múltunkból adódóan. Már gyermekkoromban is szívesen segítettem a birtokon, az idő előrehaladtával pedig egyre konkrétabb és felelősségteljesebb feladatokat bíztak rám. Az egyetem elvégzése után, így nem volt kérdés számomra, hogy a családi vállalkozásunkban, sajtműhelyünkben elkezdett munkát szeretném teljes állásban folytatni.

Fontosnak tartjuk, hogy segítsünk megismertetni az emberekkel a minőségi élelmiszer fogyasztás előnyeit, valamint azt, hogy hosszútávon erre egy életformaként tekintsenek. Sajtjaink, tejtermékeink folyamatos minőségfejlesztése mellett, fontos célunk a vásárlóink edukálása, hogy minél szélesebb ismereteket kapjanak a manufakturális tejtermék készítésről. Úgy gondolom egy családi vállalkozásban elengedhetetlen, hogy olykor kilépjünk a szülő-gyermek szerepből és egyenrangú “cégtársként” tekintsünk egymásra. Csak ebben az esetben tudjuk teljesjogú partnerként kezelni egymást, meghallgatva mindenki véleményét és ötleteit. Ez a hozzáállás pedig a mi birtokunk sikeres működésének is egyik kulcseleme. Sok terv és fejlesztés áll még a vállalkozásunk előtt a jövőt tekintve. Remélem, hogy a következő évtizedekben is az elmúlt évek összhangja és sikerei fogják jellemezni a munkákat szüleimmel és testvéremmel partnerként gondolkodva.


Hernyák Tamás, tulajdonos, szőlész-borász-pezsgőkészítő, Hernyák Birtok Etyek

Hiszem, hogy Etyek a magyar pezsgőgyártás bölcsője. Célom az évszázados borvidéki hagyományok ápolása és részben újraélesztése. A családom által, lassan 30 éve alapított borászat és szőlőbirtok tökéletes táptalajként szolgál terveim megvalósításához. A hosszan érlelhető etyeki alapborok, a tradicionális erjesztés és hosszú seprőn érlelés teszi majd a születendő Etyeki Pezsgőt a termékpiramisunk csúcsára. Ehhez pedig minden feltételünk adott. A hitem benne pedig erős.

A borászatban és a szőlőnkben kezdetben édesapámmal közösen dolgozva tanultam meg a fajtáink és területeink titkait. Az utóbbi 6-7 évben vettem át a szőlészeti és borkészítési folyamatok teljes körű vezetését, fizikai lebonyolítását. Időközben régi művelésmódokat modern, minőségi művelésre, a szőlőtermesztési technológiánkat organikusra váltottuk. Boraink évről évre nagyobb tudatossággal készülnek és egyre kifinomultabb stílusjegyekkel rendelkeznek. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy édesapámmal a borokról, szőlőkről alkotott véleményünk egyezik, nagy összhangban, és ami ugyanilyen fontos, jó hangulatban dolgozhatunk együtt céljaink, álmaink megvalósulásán.

0

1 videó

  • Hatékony generációváltás egy családi vállalkozás életében

Inspirációk

Generációváltás egy családi vállalkozás életében

Videók

Képezd magad egyszerűen, kényelmesen!

CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

1027 Budapest, Kacsa u. 15-23. Residence Irodaház

Együttműködő partnereink