Hild Imre

Imre 2009 óta induló vállalkozásokkal foglalkozik a startup fejlesztés és a nemzetközi piacra jutás tekintetében. A gyakorlatias tudás híve, minden tanácsa és meglátása személyes tapasztalatokon, illetve ügyfélei konkrét sikerein alapul. A 90-es évek vállalkozói Magyarországáról - sok vállalkozói kalandon keresztül - a tengerentúlon kötött ki, hogy bepótolja az itthon kimaradt felsőoktatási éveket a Cornell egyetemen, melyet követően a Lehman Brothers-nél merült el a nagyvállalati világban, mint kereskedelmi jelzálog alapú értékpapírosítási bankár. 2003-ban szakított a Lehman-nal illetve a nagyvállalati életformával, visszatért Magyarországra, ahol 2004-ben megalapította a Hild Life Annuity-t, majd 2005-ben az OTP Life Annuity-t, ezzel megteremtette Magyarországon a portfólió alapú életjáradék iparágat. Az iparág sikeres is lett, a két cég együttes piaci értéke elérte a 200 millió dollárt a 2009-es hitelpiaci válság idejére. Ezt követően Imre dolgozott kockázati tőke cégekkel, ahol 2012-ben megalapította és vezette az iCatapultot, egy budapesti székhelyű tech startup üzletfejlesztési és akcelerátor céget. 2015-től a Digital Factory akcelerációs partnere. 2018-ban egy éven át 60 előadásos nemzetközi piacra lepési kurzust tartott több, mint 200 cégnek, ugyanebben az évben egy Európai Uniós szervezet az EIT berkein belül, a szervezet izraeli központjának fejlesztésébe kezdett. Ennek célja az volt, hogy az európai ökoszisztéma szereplők kapcsolatba kerüljenek a példa értékűen működő izraeli ökoszisztémával és megtanulják annak működését, hogy saját ökoszisztémáikat is jobban tudják fejleszteni. Imre jelenleg a Global Traction tulajdonos-ügyvezetője és ebben a minőségben induló cégek akcelerációjával, nemzetközi piacra juttatásával foglalkozik.

Az elmúlt tíz évben Imre több startuppal dolgozott együtt azok alapításának első pillanatától, és munkája jó összefoglalásának tartja, hogy ezeknek a cégeknek ma az összértéke meghaladja a 15 milliárd forintos piaci értéket - bár természetesen ezekben csak tanácsadói illetve mentori, és nem ügyvezetői szerepet játszott.

Imre az üzletfejlesztésben és netwörkölésben nagy hangsúlyt fektet a közösségekre - 2008-ban társalapítója volt az IvyPlus-nak, amely egy közösségi, informális összejövetel mindazok számára, akik amerikai végzettségűek, és úgy döntöttek, hogy Magyarországon élnek. A cégeknek, illetve vállalkozóknak nyújtott segítség mellett, Imre intenzíven részt vesz a magyar innovációs startup ökoszisztéma számos aspektusában, nemzetközi mentora volt a SeedCamp, a Balkan Venture Forum, a Startup Bootcamp és a MIT Mentor Labs-nek, illetve sokat dolgozik magyar egyetemekkel és inkubátorokkal. A Magyar Innovációs Szövetség Startup divíziójának vezetőjeként, gyakran működik együtt állami szereplőkkel is az ökoszisztéma és a kockázati tőke kérdéseiben, illetve külföldön képviseli az ökoszisztémát.

0

5 videó

  • Sikeresen a nemzetközi piacokon
  • Miért és hogyan érdemes megjelenni a nemzetközi piacokon?
  • Minden, amit a nemzetközi networkingről tudnod kell!
  • Az eredményes piackutatás módszertana
  • Fedezd fel az online piacterek világát!

Inspirációk

Mutasd meg magad a nemzetközi piacokon is!

Videók

Nemzetközi felfedezhetőség management

CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

1027 Budapest, Kacsa u. 15-23. Residence Irodaház

Együttműködő partnereink