Hild Imre

Imre 2009 óta induló vállalkozásokkal foglalkozik a startup fejlesztés és a nemzetközi piacra jutás tekintetében. A gyakorlatias tudás híve, minden tanácsa és meglátása személyes tapasztalatokon, illetve ügyfélei konkrét sikerein alapul. A 90-es évek vállalkozói Magyarországáról - sok vállalkozói kalandon keresztül - a tengerentúlon kötött ki, hogy bepótolja az itthon kimaradt felsőoktatási éveket a Cornell egyetemen, melyet követően a Lehman Brothers-nél merült el a nagyvállalati világban, mint kereskedelmi jelzálog alapú értékpapírosítási bankár. 2003-ban szakított a Lehman-nal illetve a nagyvállalati életformával, visszatért Magyarországra, ahol 2004-ben megalapította a Hild Life Annuity-t, majd 2005-ben az OTP Life Annuity-t, ezzel megteremtette Magyarországon a portfólió alapú életjáradék iparágat. Az iparág sikeres is lett, a két cég együttes piaci értéke elérte a 200 millió dollárt a 2009-es hitelpiaci válság idejére. Ezt követően Imre dolgozott kockázati tőke cégekkel, ahol 2012-ben megalapította és vezette az iCatapultot, egy budapesti székhelyű tech startup üzletfejlesztési és akcelerátor céget. 2015-től a Digital Factory akcelerációs partnere. 2018-ban egy éven át 60 előadásos nemzetközi piacra lepési kurzust tartott több, mint 200 cégnek, ugyanebben az évben egy Európai Uniós szervezet az EIT berkein belül, a szervezet izraeli központjának fejlesztésébe kezdett. Ennek célja az volt, hogy az európai ökoszisztéma szereplők kapcsolatba kerüljenek a példa értékűen működő izraeli ökoszisztémával és megtanulják annak működését, hogy saját ökoszisztémáikat is jobban tudják fejleszteni. Imre jelenleg az Óbuda Uni Venture Capital Zrt. vezérigazgatója. 

Az elmúlt tíz évben Imre több startuppal dolgozott együtt azok alapításának első pillanatától, és munkája jó összefoglalásának tartja, hogy ezeknek a cégeknek ma az összértéke meghaladja a 15 milliárd forintos piaci értéket - bár természetesen ezekben csak tanácsadói illetve mentori, és nem ügyvezetői szerepet játszott.

Imre az üzletfejlesztésben és netwörkölésben nagy hangsúlyt fektet a közösségekre - 2008-ban társalapítója volt az IvyPlus-nak, amely egy közösségi, informális összejövetel mindazok számára, akik amerikai végzettségűek, és úgy döntöttek, hogy Magyarországon élnek. A cégeknek, illetve vállalkozóknak nyújtott segítség mellett, Imre intenzíven részt vesz a magyar innovációs startup ökoszisztéma számos aspektusában, nemzetközi mentora volt a SeedCamp, a Balkan Venture Forum, a Startup Bootcamp és a MIT Mentor Labs-nek, illetve sokat dolgozik magyar egyetemekkel és inkubátorokkal. A Magyar Innovációs Szövetség Startup divíziójának vezetőjeként, gyakran működik együtt állami szereplőkkel is az ökoszisztéma és a kockázati tőke kérdéseiben, illetve külföldön képviseli az ökoszisztémát.

0

5 videó

  • Sikeresen a nemzetközi piacokon
  • Miért és hogyan érdemes megjelenni a nemzetközi piacokon?
  • Minden, amit a nemzetközi networkingről tudnod kell!
  • Az eredményes piackutatás módszertana
  • Fedezd fel az online piacterek világát!

Inspirációk

Mutasd meg magad a nemzetközi piacokon is!

Videók

Nemzetközi felfedezhetőség management

CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

1027 Budapest, Kacsa u. 15-23. Residence Irodaház

Együttműködő partnereink