Ausztria földrajzi közelsége, alacsony inflációja, stabil gazdasági növekedése és fejlett infrastruktúrája miatt kedvelt célpiaca a magyar vállalkozásoknak, mely a gazdasági mutatókban is érezteti hatását.

Magyarország Ausztria hetedik legfontosabb kereskedelmi partnere, míg Magyarországnak Ausztria az ötödik legfontosabb exportpartnere. Az Ausztriába irányuló magyarországi export 2021-ben több mint 5,4 milliárd eurót tett ki, amely 860 millió eurós bővülés a 2020-as évhez képest, valamint mintegy 380 millió eurós növekedés a pandémia előtti 2019-es év külkereskedelmi mutatóihoz viszonyítva. Az osztrák piacra irányuló legjelentősebb magyar exportcikkek többek között a különböző gépek és villamossági cikkek, járművek és szállítási célú felszerelések, illetve a növényi termékek.

A legjelentősebb osztrák vállalatok hazánkban többek között a Spar, a Henkel, a Schwarzmüller, illetve az ÖBB (Osztrák Szövetségi Vasutak). A legjelentősebb, Ausztriában működő, magyar tulajdonú vállalatok a MOL Nyrt. és a Szamos Marcipán Kft. érdekeltségei.

Az előzetes felmérések, illetve piaci visszajelzések alapján a magyar vállalkozások sikeres együttműködéseket alakíthatnak ki többek között a sporteszközök, gyógyászati segédeszközök, feldolgozott húskészítmények, élelmiszer kiegészítők, fémipari technológiák, világítástechnikai eszközök kivitele és az IT-szolgáltatások területén.