Ausztria földrajzi közelsége, alacsony inflációja, stabil gazdasági növekedése és fejlett infrastruktúrája miatt kedvelt célpiaca a magyar vállalkozásoknak, mely a gazdasági mutatókban is érezteti hatását.

Magyarország Ausztriába irányuló exportja 2018-ban több mint 4,9 milliárd eurót tett ki, amely közel 90 millió eurós bővülés az egy évvel korábbi külkereskedelmi mutatókhoz képest. Az osztrák piacra irányuló legjelentősebb magyar exportcikkek többek között a különböző gépek és villamossági cikkek, járművek és szállítási célú felszerelések, illetve a növényi termékek.

A két ország közti példaértékű együttműködést kiválóan jelzi továbbá az is, hogy Magyarországon több mint kétezer osztrák cég működik, melyek közel 70 ezer embert foglalkoztatnak. A legjelentősebb osztrák vállalatok hazánkban többek között a Spar, a Henkel, a Schwarzmüller, illetve az ÖBB (Osztrák Szövetségi Vasutak). A legjelentősebb, Ausztriában működő, magyar tulajdonú vállalatok a MOL Nyrt. és a Szamos Marcipán Kft. érdekeltségei.

Az előzetes felmérések, illetve piaci visszajelzések alapján a magyar vállalkozások sikeres együttműködéseket alakíthatnak ki többek között a sporteszközök, gyógyászati segédeszközök, feldolgozott húskészítmények, élelmiszer kiegészítők, fémipari technológiák, világítástechnikai eszközök kivitele területén.