Együttműködési megállapodást kötött a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Progressus Egyesület (Association for Sustainable Development “Progressus”).

A kontraktus célja Magyarország és a Boszniai Szerb Köztársaság közti gazdasági és kereskedelmi együttműködések dinamizálása, a két ország vállalkozásai közti együttműködések számának növelése, illetve a nyugat-balkáni régió gazdasági és társadalmi értelemben vett megerősítése.

Az együttműködés keretében a Progressus Egyesület a jövő év folyamán pályázatot tesz közzé a Boszniai Szerb Köztársaság vállalkozásainak fejlesztése, valamint a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében.

A támogatás elsősorban mezőgazdasági termeléshez, mezőgazdasági termékek feldolgozásához, vagy élelmiszeripari feldolgozáshoz kapcsolódó új eszközök beszerzéséhez igényelhető. A beszerezhető eszközöket részletesen a pályázati felhívás határozza meg. A támogatás a szállító részére kerül folyósításra, a Pályázó által biztosított saját forrás befizetésének igazolását követően.

A pályázati felhívás a Progressus Egyesület weboldalán lesz elérhető: https://forsrpska.org/

Kérjük, kísérjék figyelemmel a honlapot!