Együttműködési megállapodást kötött a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Progressus Egyesület (Association for Sustainable Development “Progressus”).

A kontraktus célja Magyarország és a Boszniai Szerb Köztársaság közti gazdasági és kereskedelmi együttműködések dinamizálása, a két ország vállalkozásai közti együttműködések számának növelése, illetve a nyugat-balkáni régió gazdasági és társadalmi értelemben vett megerősítése.

Az együttműködés keretében a Progressus Egyesület 2022-ben pályázatot tett közzé a Boszniai Szerb Köztársaság vállalkozásainak fejlesztése, valamint a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében.

A támogatás elsősorban mezőgazdasági termeléshez, mezőgazdasági termékek feldolgozásához, vagy élelmiszeripari feldolgozáshoz kapcsolódó új eszközök beszerzéséhez volt igényelhető. A beszerezhető eszközöket részletesen a pályázati felhívás határozta meg. A támogatás a szállító részére kerül folyósításra, a Pályázó által biztosított saját forrás befizetésének igazolását követően.


A pályázati felhívás a Progressus Egyesület weboldalán is elérhető: https://forsrpska.org/

A BTP-22 szerb nyelvű pályázati felhívását ide kattintva érheti el. 

A BTP-22 magyar nyelvű pályázati felhívását ide kattintva érheti el.


A BTP-22 pályázati felhívás záró beszámoló benyújtására a végső kedvezményezettek számára előírt határidő hosszabbításra került,
erről a Progressus Alapítvány a saját hivatalos honlapján tette közzé a hosszabbítást:

https://forsrpska.org/produzen-rok-za-predaju-zavrsnog-izvjestaja-za-korisnike-btp-22


A BTP-23 szerb nyelvű pályázati felhívását ide kattintva érheti el. 

A BTP-23 magyar nyelvű pályázati felhívását ide kattintva érheti el. 


A BTP-22 pályázatok nyerteseit az alábbi linken tekintheti meg:

Nyertes pályázatok