3. NAGYVÁRADI GAZDASÁGI KONFERENCIA

2024.05.17.

3. NAGYVÁRADI GAZDASÁGI KONFERENCIA
Az április vége óta zajló Festum Varadinum rendezvénysorozat részeként került megrendezésre a 3. Nagyváradi Gazdasági Konferencia.

A konferencián előadást tartott Lázár János, Magyarország Építési és Közlekedési Minisztériumának minisztere és Cseke Attila, az RMDSZ Bihar-megyei elnöke. A nagyváradi püspöki palota dísztermében megtartott rendezvényen több mint 150 határon túli vállalkozás képviselője vett részt.

Az eseményen a CED nagyváradi regionális irodájának szervezésében - Vállalkozói Klub címmel - kerekasztal-beszélgetést tartottak. Csík László, a CED ügyvezetője a környezetipar, építőipar és vállalkozásfejlesztés aktuális lehetőségeiről és kihívásairól kérdezte beszélgetőtársait, Balázs Attilát (Bayer Construct Zrt), Huszár Istvánt (Isoplus Kft.) és Albu Istvánt (KÉSZ Group). A kerekasztal résztvevői mind olyan magyar nagyvállalkozásokat képviseltek, amelyek hosszú idő óta aktív szerepet játszanak a határokon átnyúló gazdasági kapcsolatok fejlesztésében.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői fontosnak tartották a határokon átívelő regionális együttműködések folytatását, a technológiai folyamatok digitalizálását és fenntarthatósági szempontok előtérbe helyezését a vállalkozások működésében.

A 32. Festum Varadinum rendezvénysorozat május 25-ig tart.