A 91. ÚJVIDÉKI MEZŐGAZDASÁGI VÁSÁRON JÁRTUNK

2024.05.23.

A 91. ÚJVIDÉKI MEZŐGAZDASÁGI VÁSÁRON JÁRTUNK
Május 18-23. között került megrendezésre a 91. Újvidéki Mezőgazdasági Vásár, amelyen 40 országból több mint 1200 kiállító vesz részt.

Magyarországot 20 kis- és középvállalkozás képviselte, akik a CED szervezésében közel 600 négyzetméteres kollektív nemzeti standon mutatták be termékeiket, szolgáltatásaikat.

A kiállító magyar cégek elsősorban az élelmiszerfeldolgozási technológiák, mezőgazdasági gépgyártás, korszerű takarmányozás, regeneratív talajmegújítás és az agrár-digitalizáció területéről kínáltak innovatív megoldásokat.

A CED szerbiai regionális irodájának szervezésében a magyar vállalkozásoknak lehetőségük nyílt B2B-tárgyalásokra és célzott partnertalálkozók lebonyolítására a május 22-én megrendezett magyar napon a Belgrádi Magyar nagykövetség és a Vajdasági Gazdasági Kamara szakmai támogatásával. Az eseményen résztvevő hazai és külhoni magyar vállalkozások hasznos információkat kaptak az agrárinnováció, a fenntarthatóság, valamint a talajjavítás és megőrzési technológiák témakörében.