A GOMBASZÖGI NYÁRI TÁBORBAN MUTATKOZIK BE A ROHONCZY GEDEON MENTORPROGRAM

2022.07.15.

A GOMBASZÖGI NYÁRI TÁBORBAN MUTATKOZIK BE A ROHONCZY GEDEON MENTORPROGRAM
A Felvidéken megrendezésre kerülő Gombaszögi Nyári Tábor keretében mutatkoznak be első alkalommal nagyközönség előtt a Rohonczy Gedeon Mentorprogram résztvevői. A Rohonczy Gasztrofesztivál során az érdeklődők látványkonyha, borkóstolók, valamint előadások és kerekasztal-beszélgetések révén ismerhetik meg a programot, illetve a mentoráltakat és termékeiket.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. a Baross Alapítvány közreműködésével a tavalyi évben elindította hiánypótló szakmai kezdeményezését, a fiatal felvidéki élelmiszeripari vállalkozások fejlesztését, mentorálását célzó Rohonczy Gedeon Mentorprogramot.

Az edukációs program részeként kerül megrendezésre a Gombaszögi Nyári Tábor kísérőrendezvényeként a Rohonczy Gasztrofesztivál, amelyen a mentoráltak alapanyagait és termékeit felhasználva Magyarország kiemelkedő éttermei készítenek étel különlegességeket a gasztrofesztiválra látogatók számára. Mindezt színesíti továbbá az állandó helyszíni kóstoltatás, olyan termékekkel, mint például a pálinkakülönlegességek, szörpök és természetesen széles borválaszték, az Ipolytól a Duna mentéig.

A kétnapos gasztrofesztivál második napján egy kerekasztal-beszélgetés keretében az érdeklődők megismerhetik a mentorprogramot, bemutatkoznak a mentorok és a mentorált vállalkozások, valamint betekintést nyerhetnek a családi gazdaságokat érintő kérdésekbe, a minőségi alapanyagok fontosságára, valamint a jövő gasztronómiájára vonatkozóan.

„Az elmúlt egy év során számos területen történt jelentős előrelépés a mentorált vállalkozások életében. Eszközbeszerzéstől kezdve, termékfejlesztésen és kapacitásbővítésen át egészen az új arculat megálmodásáig segítették mentoraink a fejlődésüket. Mivel egy kétéves mentorprogramról beszélünk, így a félidőhöz érkezve úgy gondoltuk, eljött az ideje, hogy a nagyközönség előtt is bemutatkozzanak mentoráltjaink, és gyakorlatban is hasznosítsák az eddig megszerzett tapasztalatokat” – mondta el a Rohonczy Gasztrofesztivál kapcsán Csík László, a CED ügyvezetője.

A Gombaszögi Nyári Tábor július 12-17. között, míg a Rohonczy Gasztrofesztivál július 15-16-án várja az érdeklődőket.