FELVIDÉK ÍZEIT BEMUTATÓ BORVACSORA A JANKOVICH HOTELBEN
2022.11.25.
A rácalmási Jankovich Hotelben megrendezett, és a díjnyertes Hibiscus étterem séfjei által megálmodott exkluzív, összesen hét fogásból álló borvacsorán valamennyi fogáshoz felhasználásra kerültek a CED mentoráltajai által előállított alapanyagok, különféle hús- és sajtkészítmények.
„Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Rohonczy Gedeon Mentorprogramunk, hiszen ez a borvacsora az első alkalom, amikor egy teljes menüsor épült mentoráltjaink termékeire, az előételtől kezdve a desszerten át egészen az ételek mellé kínált borkülönlegességekig bezárólag. Bízunk benne, hogy a borvacsora sikerét követően újabb szintet lépnek mentoráltjaink, és hamarosan bekerülhetnek a kárpát-medencei csúcsgasztronómia körforgásába” – fogalmazott Csík László, a Rohonczy Gedeon Mentorprogramot koordináló CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Az eseményen a gasztronómia kedvelői mellett részt vettek szakújságírók, iparági szakemberek, így a borvacsora nagy mértékben elősegítette a felvidéki termelők szakmai körökben történő ismertségének növelését, valamint a lehetséges beszállítói együttműködések létrejöttét nívós éttermekkel.
Szakmai mentorprogram segíti a felvidéki termelőket
A CED 2021-ben hívta életre a felvidéki vállalkozások fejlesztését és mentorálását célzó szakmai programját a Rohonczy Gedeon Mentorprogramot, melynek célja a Felvidéken élők szülőföldön maradásának és boldogulásának támogatása, a családi gazdaságok megerősítése, a gazdasági szereplők üzleti hatékonyságának növelése a foglalkoztatottság és a beszállítói lehetőségek számának növelése révén.
A két évet felölelő programban elismert és a nemzetközi piacokon is nagy tapasztalattal bíró mentorok, illetve a CED szakértői csapata és szakmai háttere segíti a vállalkozásokat fejlődésükben.