Hungarian “Free From” Food Business Event
2025.06.17.
Az úgynevezett mentes élelmiszerek – legyen szó GMO-, glutén-, laktózmentes vagy növényi alapú termékről – az egyik legdinamikusabban növekvő szegmensét képezik az élelmiszeriparnak Európában és Magyarországon egyaránt. Az egészségtudatos fogyasztói szokások térnyerése, és a speciális étrendet követő vásárlók számának növekedése jelentős piaci lehetőségeket és exportpotenciált kínál a magyar élelmiszeripari vállalkozásoknak.
E piaci trendekre reflektálva szervezte meg a CED az Agrármarketing Centrum és Magyarország Bécsi Nagykövetsége közreműködésével a Hungarian “Free From” Food Business Event üzleti konferenciát - a Free From Speciality Vienna élelmiszeripari szakkiállítás nyitónapján -, mint a kiállítás egyik kiemelt kisérőrendezvényét.
A rendezvény célja, hogy elősegítse a magyar élelmiszeripari vállalkozások nemzetközi piacra lépését, a mezőgazdasághoz és agráriumhoz kapcsolódó együttműködést Magyarország és Ausztria között, bemutatva egyúttal a mentes élelmiszerek legújabb trendjeit, irányait. Az esemény a magyar mentes élelmiszereket gyártó cégek és az osztrák beszerzők, disztribútorok részvételével zajlik, megadva a lehetőséget számukra a közvetlen kapcsolatfelvételre, üzleti tárgyalások folytatására.
###