TIZENKÉT MAGYAR VÁLLALKOZÁS RÉSZVÉTELÉVEL INDUL AZ AGRA NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI VÁSÁR

2021.08.21.

TIZENKÉT MAGYAR VÁLLALKOZÁS RÉSZVÉTELÉVEL INDUL AZ AGRA NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI VÁSÁR
Tizenkét magyar partnercégének biztosít részvételi lehetőséget a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. a 2021. augusztus 21-26. között, Gornja Radgona városában megvalósuló 59. AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron. A bemutatkozó magyar cégek eredményes kapcsolatépítését elősegítendő a CED társszervezésében – a kiállítás kísérő eseményeként – szakmai fórumra és B2B találkozókra is sor kerül.

Az 59. AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari vásárral hivatalosan is kezdetét veszi a meghatározó szlovén rendezvények kiállítási szezonja. A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével összesen tizenkét magyar vállalkozás mutatkozik be Szlovénia, és egyben a régió kiemelt mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán.

A kollektív nemzeti standon bemutatkozó cégek a mezőgazdaság és élelmiszeripar számos szegmensét lefedik, így reprezentálásra kerülnek egyebek mellett hántoló- és magtisztító gépek, speciális talajlazító eszközök, mezőgazdasági pótkocsik, valamint fagylaltgépek, méhészeti eszközök,

„Az AGRA Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari vásárt minden évben nagy érdeklődés övezi a magyar cégek körében, hiszen partnereink jellemzően több százezer eurónyi közvetlen, vagy közvetett ügyletet könyvelnek el a kiállítási részvételnek köszönhetően. Az idei évben pedig még hangsúlyosabb jelenléttel, és még több kiegészítő rendezvénnyel készülünk. A tavalyi év a partnereink számára is komoly kihívást jelentett, bízom benne, hogy az AGRA révén olyan üzleti együttműködéseket alakítanak ki, amelyek előrevetítik gazdasági megerősödésüket, versenyképességük fokozását” – mondta el a kiállítás kapcsán Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A bemutatkozó magyar cégek eredményes kapcsolatépítését elősegítendő a CED társszervezésében – a kiállítás kísérő eseményeként – szakmai fórumra és B2B találkozókra is sor kerül. A szakmai fórum témája a Magyarországon megrendezésre kerülő Vadászati és Természeti Világkiállítás mellett a fenntartható vadgazdálkodás, illetve az ehhez kapcsolódó együttműködések feltérképezése.

A CED és a Podravje-Maribor Regionális Fejlesztési Ügynökség közös szervezésében megvalósuló Innováció és digitalizáció az agrár-élelmiszeripari ágazatban B2B tárgyalásokkal egybekötött online fórum keretében pedig célzott tárgyalásokra, konkrét üzletkötésekre nyílik lehetősége a részt vevő magyar cégeknek.