Magyar mezőgazdasági cégek a cseh piac kapujában

Hat év után ismét megrendezésre került a TECHAGRO, Csehország egyik legjelentősebb mezőgazdasági és agrártechnikai szakkiállítása. A CED szervezésében összesen 10 magyar vállalkozás mutatkozhat be a kiállításon, megismerve az iparági aktualitásokat és üzleti lehetőségeket.

Ismét otthont ad Brno városa a korábban Csehország legjelentősebb iparági rendezvényeként számontartott, ám az utóbbi hat évben elmaradt mezőgazdasági gépek és technológiák nemzetközi szakvásárának, a TECHAGRO-nak.

A vásár ismételt megszervezése iránt óriási a szakmai érdeklődés, a kiállításra ugyanis több mint 30 országból érkeztek kiállítók, akik száma meghaladja a 750-et, de a regisztrált érdeklődők száma is több tízezerre tehető. A kiállításra a nyitónapon kilátogatott a cseh mezőgazdasági miniszter, Marek Výborný és delegációja is.

A CED szervezésében összesen 10 magyar cég mutatkozhat be a mezőgazdasági és agrártechnikai seregszemlén, megismerve egyúttal nem csak az iparági innovációkat és trendeket, de a fogyasztói igényeket. A kollektív nemzeti standon kiállító magyar cégek különféle agrártechnológiai innovációkat, mezőgazdasági munkagépeket, illetve drónokat mutatnak be az érdeklődőknek, és számos előremutató tárgyalást is lefolytathatnak a rendezvény ideje alatt.

„A cseh piacra irányuló magyar export az elmúlt évtizedben közel a kétszeresére nőtt, a tavalyi évben már meghaladta a 6,5 milliárd eurót. Mindez kiválóan jelzi a két ország közti szoros kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok erejét, valamint a cseh fogyasztók bizalmát a magyar termékek és szolgáltatások iránt. Bízunk benne, hogy a Techagro révén újabb magyar cégek léphetnek eredményesen a cseh piacra” – fogalmazott Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

###