SZÉKELYFÖLDÖN FOLYTATÓDOTT A DJP SZALON

Sikeresen folytatódott a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Digitális Jólét Program közös szervezésű rendezvénysorozata, a DJP Szalon. Az elsősorban a székelyföldi agrárdigitalizációban rejlő lehetőségekre fókuszáló online eseményen mintegy száz – magyar, erdélyi, vajdasági – vállalkozó, cégvezető vett részt.  

Második állomásához érkezett a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és a Digitális Jólét Program közös szervezésű rendezvénysorozata, a DJP Szalon. A tervezetten összesen közel 50 helyszínen megvalósuló tréningsorozat tematikája ezúttal a székelyföldi agrárdigitalizációban rejlő lehetőségekre, az iparágat érintő innovatív technológiák bemutatására, valamint a precíziós mezőgazdaság gazdaságfejlesztési programokban betöltött szerepére fókuszált. A DJP Szalon székelyföldi állomása rendhagyó módon – reagálva a jelenlegi kialakult helyzetre, a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket kiaknázva – az online térben került megrendezésre.

A rendezvényen köszöntőt mondott Csík László a CED ügyvezetője és Gál András Levente, a Digitális Jólét Program szakmai vezetője. Szakmai előadást tartott többek között Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezetője, Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke, Rácz Attila, a Digitális Székelyföld Platform alelnöke, Lengyel László, a vajdasági Pro Scientia Naturae Alapítvány ügyvezetője, valamint Dr. Milics Gábor, a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület elnöke.