Folytatódik a Kárpát-medencei DJP Szalon programsorozat

Folytatódik a Digitális Jólét Program, és a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. rendezvénysorozata, a Kárpát-medence digitális ökoszisztémájára fókuszáló DJP Szalon.

A digitalizáció a hétköznapok, a vállalati működés, a nemzetgazdasági folyamatok, és így végső soron a világgazdaság teljesítményét alapvetően meghatározó jelenséggé vált, amely magában rejti a következő évtized legnagyobb gazdaságfejlesztési programjának lehetőségét.

A Magyar Kormány ezt felismerve létrehozta a digitális ökoszisztéma egészét érintő Digitális Jólét Programot (DJP). Összhangban az Alaptörvény Alapvetésének D. cikkével Magyarország kormánya 2017. nyarán döntött a program kibővítéséről, a Digitális Jólét Program 2.0 elfogadásáról, mely lehetővé teszi a DJP határon túli kiterjesztését a határon túli magyar területek, közösségek, vállalkozások bekapcsolását, elősegítve ezzel egy egységes kárpát-medencei magyar digitális ökoszisztéma kialakulását.

Ennek érdekében a DJP, együttműködve a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.-vel, mintegy 50 alkalmat felölelő DJP Szalon rendezvénysorozatot indított a Kárpát-medencében. A rendezvénysorozat célja, hogy elősegítse az IT iparhoz köthető magyar vállalkozások klaszterbe, majd kamarába való szerveződését a külhoni térségekben, így könnyítve meg a hálózati működést, az anyaországgal való kapcsolattartást.

A Szalon első konferencia és kerekasztal-beszélgetésére Kárpátalján került sor, ahol a résztvevők megismerkedhettek a Kárpát-medencei digitális ökoszisztéma céljaival és feladataival.

A Szalon következő állomása Székelyföld, ahol az agrárdigitalizációban rejlő lehetőségek kerülnek bemutatásra.

A COVID-19 vírushelyzetre való tekintettel a Szalon megtartására online kerül sor.

Időpont: 2020. 05. 19. kedd 15:00-17:00 óra között (magyarországi idő szerint)

Az esemény részletes programját itt olvashatják: ced.hu

A rendezvényen erdélyi, vajdasági és magyarországi szakemberek mutatják be a digitális termelői és vevői közösségeket, a „tenyérnyi piacok” lehetőségeit, illetve áttekintést nyújtanak a precíziós mezőgazdaság gazdaságfejlesztési programokban betöltött kiemelt szerepéről.

Előadóink tervezetten a Pro Economica Alapítvány, a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, a Pro Scientia Naturae szervezetektől, valamint a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesülettől, illetve az Agrárminisztériumtól érkeznek.

A DJP Szalon rendezvény a következő platformon kerül megrendezésre: studio.djnkft.hu