Székelyudvarhelyi Őszi Vásár – immár 30. alkalommal

Idén jubilál Székelyföld legrangosabb gazdasági és kulturális rendezvénysorozata, a szeptember 15-17. között megvalósuló Székelyudvarhelyi Őszi Vásár. A három napos esemény keretében különböző gasztronómiai, kulturális, illetve gazdasági fókuszú programok várják az érdeklődőket. A CED a korábbi évekhez hasonlóan, az idén is társszervezőként segíti az Őszi Vásár sikeres megrendezését.

Immár harmincadik alkalommal szervezik meg – a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével – nem csak Székelyudvarhely, de teljes Székelyföld legjelentősebb gazdasági rendezvénysorozatát, a Székelyudvarhelyi Őszi Vásárt.

A három évtizedes múltra visszatekintő esemény rendkívül széles programkínálattal bír, hiszen a három nap során koncertek, bor- és gasztrofesztivál, hagyományőrző programok, valamint gazdasági kiállítás is várja a kilátogatókat, akik száma évről évre több tízezer.

Határokon átívelő gazdasági együttműködések

A CED az idei évben Üzleti konferencia és B2B találkozó címen szervez szakmai előadásokkal egybekötött üzletember találkozót az Őszi Vásár kísérőrendezvényeként, amellett, hogy 13 magyarországi partnerével kollektív nemzeti standdal vesz részt a Nemzetközi kiállítás és vásár gazdasági seregszemlén. A konferencia keretében a régió vállalkozói szervezetei és szakmai szövetségei díjazzák a térségben legjobban teljesítő vállalkozásokat is.

„Székelyföld, és azon belül is Székelyudvarhely stratégiai jelentőségű a határokon átívelő gazdasági és kereskedelmi együttműködések tekintetében. Éppen ezért az Őszi Vásár minden évben kiemelt helyet foglal el a CED szakmai tevékenységében. Az idei évben például egy olyan szakmai fórumot szervezünk, ahol nem csak közvetlenül találkozhatnak a székelyföldi és magyar üzletemberek, cégvezetők, de hasznos szakmai előadásokkal is segítjük a régió gazdasági fejlődését, versenyképességének növelését” – fogalmazott Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A városi sportcsarnokban, illetve annak közvetlen szabadtéri környezetében a Nemzetközi Kiállítás és Vásár keretében minden évben mintegy 150 kiállító és helyi termelő mutatja be termékeit, szolgáltatásait. A CED szervezésében az elmúlt években már az anyaországból is érkeztek kiállítók, akik így közvetlenül vehetik fel a kapcsolatot a meghatározó székelyföldi disztribútorokkal, vállalkozásokkal.