VÁLTOZATOS PROGRAMOKKAL VETT RÉSZT TUSVÁNYOSON A CED

Immár 31. alkalommal szervezték meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort, vagyis Tusványost, amely színes programkínálatában a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. is aktív szerepet vállalt. A CED több kerekasztal-beszélgetést is szervezett, érintve többek között a külpiacra lépés, a vállalkozásfejlesztés, vagy éppen a régióban megvalósult gazdaságfejlesztések és beruházások témakörét.

Két év után ismételten megrendezésre került a kárpát-medencei magyarság legjelentősebb kulturális eseményeként számontartott Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, vagyis Tusványos. A kilátogatókat összesen 27 helyszínen mintegy 400 előadás várja, többek között gazdasági, környezeti, valamint kül- és nemzetpolitikai témakörökben.

A CED a korábbi évekhez hasonlóan, az idei évben is számos kísérőrendezvény megszervezésével vállalt szerepet az esemény programkínálatában. Tusványos keretében került megszervezésre első alkalommal országhatáron túl a CEDukáció, a CED vállalkozásfejlesztési képzése.

Multira magyar! címen kerekasztal-beszélgetés is volt, amelyen a Magyar Kormány által meghirdetett programok prezentálása mellett bemutatásra kerültek azok a konkrét exportpiacok, exportlehetőségek, beruházásokkal összefüggő sikertörténetek, amelyek ezen programoknak köszönhetően magas hozzáadott értékű exportképes termékeket állítanak elő.

Ezen túlmenően – a határon túli magyar érdekképviseleti szervezetekkel és alapítványok részvételével – hagyományosnak mondható Kárpát-medence – a gazdasági erőtér kerekasztal-beszélgetést is megszervezte a CED. A szakmai fórum fókuszában a Magyar Kormány által meghirdetett, a Kárpát-medence magyar lakta területein megvalósuló Gazdaságfejlesztési Programok aktualitásai, eddig elért eredményei, valamint jövőbeni irányvonalai álltak.