ELSŐ ALKALOMMAL MUTATKOZHATNAK BE MAGYAR CÉGEK AZ INTERBEAUTY SZAKKIÁLLÍTÁSON

Első alkalommal vesznek részt szervezett formában, kollektív nemzeti standon magyar vállalkozások az INTERBEAUTY nemzetközi kozmetikai és szépségipari szakkiállításon. A CED közreműködésével bemutatkozó öt cég számára a rendezvény kiváló platformot biztosít termékeik, márkáik és szolgáltatásaik bemutatása mellett kapcsolatteremtésre, valamint disztribúciós hálózatuk bővítésére.

Első alkalommal szervez közösségi bemutatkozást a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. a Pozsonyban 2022. október 21-22. között megvalósuló INTERBEAUTY nemzetközi kozmetikai és szépségipari szakkiállításon.

A reprezentatív, egységes arculattal ellátott nemzeti standon öt magyar vállalkozás mutatkozik be a regionális szinten is jegyzett szakkiállításon, amelynek rendszeres résztvevői a céges kiállítók mellett iparági szakértők, disztribútorok, valamint drogéria- és üzletláncok képviselői. A kiállítás tehát kiváló platform a magyar cégek számára termékeik, márkáik és szolgáltatásaik bemutatására, kapcsolatrendszerük és disztribúciós hálózatuk bővítésére. A magyar standon többek között natúr- és dekorkozmetikumokkal, valamint különböző szépségipari termékekkel várják az érdeklődőket.

„Napjainkban a szépség- és egészségipar az egyik leggyorsabban fejlődő ipari és szolgáltatási szektor, amelyben a nagy nyugat-európai márkák piacvezetők. Azonban meggyőződésem, hogy a magyar cégek ár-érték arányukat tekintve képesek lennének felvenni velük a versenyt, ha globális szinten egyelőre még nem is, de a regionális piacokat tekintve mindenképp. Az INTERBEAUTY pedig platformot biztosít számukra ahhoz, hogy feltérképezzék, melyek azok a folyamatok vagy területek, ahol még fejlődniük kell, hogy szintet léphessenek a nemzetközi piacokon is” – fogalmazott Csík László, a magyar részvételt koordináló CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Üzleti fórum is segíti a magyar cégeket

A magyar cégek a kiállítási megjelenésen túl B2B tárgyalásokkal egybekötött magyar-szlovák üzleti fórumon is részt vehetnek a CED szervezésében. Az esemény keretében a vállalkozások céges bemutatkozásukat követően célzott üzleti tárgyalásokon bővíthetik kapcsolatrendszerüket a meghívott szlovák disztribútorokkal, viszonteladókkal.

„Szlovákia 2021-ben hazánk negyedik legfontosabb külkereskedelmi partnere volt az exportmutatók alapján. A magyar kivitel meghaladta a 6,1 milliárd eurót a tavalyi évben, amely több mint félmilliárd eurós bővülés az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A CED célja az üzleti fórum megszervezésével, hogy egy újabb szektorban segítse elő a magyar cégek hatékony külpiacra lépését” – mondta el az üzleti fórum kapcsán Csík László ügyvezető.