Megnyitotta kapuit a 90. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár

Szerbia legjelentősebb élelmiszeripari és mezőgazdasági szakrendezvényén, a 90. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron mutatkozhat be és bővítheti regionális kapcsolatrendszerét 26 magyar vállalkozás a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével.

Immáron 90. alkalommal kerül megrendezésre Szerbia legjelentősebb, nemzetközileg is magasan jegyzett agrár- és élelmiszeripari szakrendezvénye, az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár. A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szervezésében az idei vásár is hangsúlyos magyar jelenléttel és összesen 26 exportképes magyar vállalkozás részvételével zajlik.

A vásár nem csak Szerbia, de a balkáni régió gazdasági életében is meghatározó fórum, amelyre minden évben több száz kiállító érkezik Európa valamennyi pontjáról és mutatkozik be a kilátogató több tízezer szakmai érdeklődő, iparági szereplő és véleményformáló előtt. A kiállítás tehát kiváló lehetőség a magyar cégek számára a fogyasztói trendek, az iparági aktualitások és a versenytársak megismerése mellett nemzetközi kapcsolatrendszerük kiszélesítésére, illetve konkrét üzleti együttműködések kialakítására.

A kollektív nemzeti standon a magyar élelmiszeripar és mezőgazdaság szinte teljes spektruma képviselteti magát, a kiállító magyar cégek egyebek mellett különböző agráripari IT megoldásokat és fejlesztéseket, ipari szűrőberendezéseket, mezőgazdasági gépeket és eszközöket, valamint kiváló minőségű élelmiszeripari termékeket és borkülönlegességeket mutatnak be.

„Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb szakkiállítás partnereink körében. A magyar részvétel pedig a tavalyi partnerországi státuszunkkal újabb szintet lépett, amelyre építve az idei évben is számos együttműködést és konkrét exportsikert prognosztizálhatunk a magyar cégek számára. Célunk, hogy az esemény ideje alatt minden olyan szakmai feltételt és támogatást megadjunk a partnereink számára, amelyek mentén újabb kereskedelmi sikereket érhetnek el” – fogalmazott Csík László, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A CED a részvételi lehetőség biztosításán túl B2B tárgyalásokkal egybekötött üzleti fórumot is szervez a magyar cégek számára, szerb disztribútorok, nagykereskedők és élelmiszeripari vállalkozások bevonásával.