ROHONCZY GASZTROFESZTIVÁL – IMMÁR MÁSODSZOR

Második alkalommal szervezi meg a CED a Rohonczy Gasztrofesztivált, amely a tavalyi évhez hasonlóan, az idén is a Gombaszögi Nyári Tábor kísérőrendezvényeként kerül megrendezésre. A kétnapos rendezvény során a szervezők látványkonyhával, bor- és pálinkakóstolókkal, valamint gasztronómiai és gazdasági tematikájú kerekasztal-beszélgetéssekkel várják az érdeklődőket. 

Több helyszínen és több száz programmal várja az érdeklődőket az idei Gombaszögi Nyári Tábor, a felvidéki magyarság legjelentősebb nyári közösségi, kulturális és zenei rendezvénye. A rendezvény számos koncerttel, kulturális és gasztronómiai programmal, valamint politikai és közéleti tematikájú beszélgetéssel várja a kilátogatókat.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. az idén is csatlakozott a tábor szervezőihez, mégpedig a tavaly már sikeresen bemutatkozó Rohonczy Gasztrofesztivál, és a kapcsolódó kerekasztal-beszélgetések megszervezésével.

A Gombaszögi Nyári Tábor keretében megvalósuló gasztronómiai esemény során bemutatkoznak a CED által indított vállalkozásfejlesztési program, a Rohonczy Gedeon Mentorprogram résztvevői, akik népszerű, és nemzetközileg is jegyzett éttermekkel közösen települnek ki a táborba. A látogatókat egyebek mellett látványkonyha, bor- és pálinkakülönlegességek, valamint kerekasztal-beszélgetések várják a kétnapos rendezvényen.

„A tavalyi Rohonczy Gasztrofesztivál mentorprogramunk egyik legsikeresebb eseménye volt 2022-ben, így nem volt kérdés, hogy az idén is itt a helyünk. A Gombaszögi Nyári Tábor minden korosztályt megszólít, így mentoráltjaink valós visszajelzést kapnak termékükről. A Rohonczy Gedeon Mentorprogram végéhez közeledve pedig kiemelt jelentőségű, hogy mérni tudjuk a programban résztvevők fejlődését” – mondta Csík László, a CED ügyvezetője.

A Gombaszögi Nyári Tábor július 11-16. között, míg a Rohonczy Gasztrofesztivál július 14-15-én várja az érdeklődőket.

Hamarosan zárul a mentorprogram

A CED 2021-ben indította el a felvidéki élelmiszeripari vállalkozások fejlesztését és mentorálását célzó szakmai programját a Rohonczy Gedeon Mentorprogramot, melynek célja a kiválasztott, biotermelés és a kiemelt minőségű termékek piacán működő vállalkozások szakmai támogatása, üzleti hatékonyságuk, valamint versenyképességük növelése.

„A kétéves program során felkészült, elismert és a nemzetközi piacokon is bizonyított mentorok, és a CED szakértői csapata segíti a vállalkozásokat. Az elmúlt időszakban komoly előrelépést tettek mentoráltjaink, amelynek eredményeként megújult arculatuk, optimalizálták a termelési- és gyártási folyamataikat – így elérve a magasabb minőségű készterméket – amelynek köszönhetően már több népszerű magyar étterem kínálatába is bekerülhettek, nem megfeledkezve azon rangos nemzetközi díjakról, amelyeket elhódítottak” – fogalmazott Csík László a program kapcsán.

Az első Rohonczy Gedeon Mentorprogram az idén ér véget, a mentorálást követően a CED a közép-európai exportpiacok elérésben és külkereskedelmi tevékenységük fejlesztésében segíti a vállalkozásokat.