TIZENHÁROM MAGYAR VÁLLALKOZÁS RÉSZVÉTELÉVEL INDUL AZ AGROMALIM SZAKKIÁLLÍTÁS

Az idén is kollektív nemzeti standon mutatkozhatnak be a magyar agráripari vállalkozások Románia egyik legjelentősebb és leglátogatottabb ágazatspecifikus rendezvényén, az AGROMALIM Nemzetközi Agrár- és Élelmiszeripari Szakkiállításon. Az Aradon, 2023. szeptember 7-10. között megrendezésre kerülő rendezvényen összesen 13 vállalkozás képviseli Magyarországot a CED közreműködésével.

Hamarosan kezdetét veszi Aradon az AGROMALIM Nemzetközi Agrár- és Élelmiszeripari Szakkiállítás, amely mára Románia egyik legjelentősebb tematikus rendezvényévé nőtte ki magát. A kiállításon évről évre több száz kiállító mutatkozik be a kilátogató szakmai érdeklődők, ágazati szakértők és véleményformálók előtt.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével az idei évben összesen 13 magyar vállalkozás mutatkozhat be e rangos, az agráripar szinte teljes spektrumát felölelő seregszemlén. A CED célja, hogy a hangsúlyos magyar részvétel révén elősegítse a magyar és a román cégek közti kapcsolatfelvételt, az együttműködések körének meghatározását és kiszélesítését.

A CED a bemutatkozási lehetőségen túl – az Aradi Magyar Gazdák Egyesülete társzervezésében - A gabonakereskedelem helyzete a régióban címen B2B tárgyalásokkal egybekötött szakmai fórumot is szervez a kiállítás kísérőrendezvényeként. A konferencia célja, hogy az iparági aktualitások és kereskedelmi trendek bemutatásán túl lehetőséget biztosítson a részt vevő magyar vállalkozásoknak célzott üzleti tárgyalások lefolytatására a meghívott román gazdákkal, agráripari vállalkozókkal, disztribútorokkal.